Het lijkt misschien een beetje vroeg, maar ik ben al weer volop bezig met de Eindejaarsgeschenken voor bedrijven. Wijn is bij uitstek een Kerstgeschenk dat bij veel mensen in de smaak valt. Maar welke wijn kun je nu het beste geven? Welke wijn past het beste bij je bedrijf en bij je medewerkers of relaties? Ik geef je 5 tips van rode Italiaanse wijnen uit mijn assortiment die perfect zijn om te geven als eindejaarsgeschenk.

Italiaanse wijngeschenken

Tip 1: Monte Faustino – Amarone Della Valpolicella MAGNUM

Magnum Amarone

Bij Amarone denk je direct aan een van de topwijnen van Italië, samen met de Barolo en de Brunello. Een prachtige fles wijn om te geven aan medewerkers of relaties. Helemaal deze prachtige Magnum Amarone (1.5 liter) met bijpassende houten kist. De Amarone wordt gemaakt door ingedroogde druiven te laten vergisten. Hierdoor ontstaat een krachtige, volle en warme wijn met een fluweelachtige smaakEen wijn die erg goed samengaat met wild, gegrild vlees of oude kazen. Een prachtige wijn voor bij het Kerstdiner. Wil je je relaties of medewerkers echt verwennen met een mooie fles wijn, dan is deze Magnum Amarone een schot in de roos!

 

Tip 2: Monte Faustino – Ripasso La Traversagna

De Valpolicella Ripasso is het broertje van de Amarone. Het is een Valpolicella die een tweede vergisting heeft ondergaan op de droesem van Amarone wijn. Hierdoor krijg je een wijn met meer alcohol, kleur, smaak, tannines en diepgang. Het is een prachtige wijn met een perfecte prijs- kwaliteitverhouding. Dus wil je wel een mooie wijn uit Veneto aan je relaties geven, maar is de Amarone net iets “too much” dan is de ripasso een prachtige wijn, die ook erg gewaardeerd zal worden.

 

Tip 3: Borgo Molino – Motivo Prosecco DOC

Mousserende bubbel wijn uit Italië Motivo Prosecco Borgo Molino

Feestelijk om te geven en te krijgen, de bekendste Italiaanse mousserende wijn, Prosecco! De prosecco’s van wijnhuis Borgo Molino zijn kwalitatief prachtige prosecco’s. De Motivo is een brut, de droogste variant onder de prosecco’s. Wil je liever een iets zoetere variant geven, geen probleem, wij leveren ook andere prosecco’s van dit wijnhuis.

 

Tip 4: Boschetti Gomba – Barolo Sernie DOCG

Italiaanse rode wijn Barolo Sernie Boschetti Gomba

 

Barolo, ook wel genoemd “De wijn van Koningen en de Koning van de Wijn”. Dit is echt een wijn voor de liefhebber. Hij komt uit Piemonte, is gemaakt van de Nebbiolo druif en heeft flink wat tannines. Een wijn die je wat langer moet bewaren voor je hem drinkt. De echte wijnliefhebber zal deze Barolo zeker waarderen, maar hij is zeker niet geschikt als borrelwijn of om aan iemand te geven die géén wijndrinker is. Een prachtig geschenkvoor een relatie of medewerker die écht van wijn houdt.

 

Tip 5: Mabis- Neropasso MAGNUM

magnum neropasso

De Neropasso, een wijn die bij veel mensen in de smaak valt, ook bij mensen die minder vaak wijn drinken. Toegankelijk, makkelijk drinkbaar en vol en zacht van smaak. Hij is er nu ook in een mooie magnumfles met bijpassende verpakking. Het leuke van deze wijn is dat de prijs- kwaliteitverhouding meer dan goed is, zo ook voor deze magnum fles. Wat is er leuker dan een wijn te geven aan je medewerkers en relaties die bij veel mensen in de smaak valt en ook nog eens mooi is geprijsd!

 

Verpakkingen

 

Natuurlijk kan ik ook de verpakkingen, inpakwerk en de verzending regelen. Houten kisten, kokerdozen, wijnzakken of gepersonaliseerde verpakkingen, het kan allemaal.

Bestellen?

Bestellen kan altijd  via de webshop, maar als het om grotere hoeveelheden voor bedrijven gaat, is het verstandiger om te mailen. Dan kunnen we gelijk de eventuele verpakking, leveringsdatum en andere mogelijkheden bespreken.

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen helpen om de juiste keuze te maken voor je wijn als relatiegeschenk. Je moet tenslotte wel weten wat je geeft. Een wijn die past bij het bedrijf en die wordt gewaardeerd door de ontvanger. Mocht je nog vragen hebben of advies willen over een andere wijn of andere mogelijkheden voor de eindejaarsgeschenken, mail mij dan via info@heerlijkitaliaans.nl.

 

Ciao, Kevin

Wil je de blogs van Heerlijk Italiaans niet missen, volg ons dat ook op Instagram, twitter of facebook