De afgelopen dagen hebben we al kunnen genieten van het mooie weer. Als je dan heerlijk in het zonnetje zit denk je natuurlijk maar aan één ding, een heerlijk glas rosé!
Inmiddels staan de nieuwe jaargangen in ons magazijn en zijn klaar om gedronken te worden. Om je te helpen de goede keuze te maken geef ik je hieronder een korte beschrijving van onze drie Italiaanse rosés.

Rosé wijn inschenken met antipasti Italiaanse borrelhapjes op tafel bij een wijnproeverij

1. Biscardo – Rosapasso

Deze mooie Rosapasso herken je direct aan de prachtige fles. Een lichte blush rose gemaakt van de pinot nero druif. Doordat de druiven heel voorzichtig worden geperst blijft hij licht van kleur wat trouwens niet ten kostte gaat van de smaak.
Het is een heerlijke frisse, licht fruitige wijn die je goed kunt combineren met een salade of een visje. Een perfecte borrelwijn voor op het terras, op het strand of tijdens de picknick.

Doos rosapasso Wil je trouwens nog een paar wijntips voor de picknickmand, deze kun je vinden via deze link.

2. Cinquantino – Rosato

De tweede rosé van het wijnhuis Cinquintino  is een stuk donkerder van kleur. Het is dan ook een volle rosato gemaakt van de negroamaro druif uit de hak van Italië, Puglia. Een droge, fruitige wijn met tonen van kersen en rode bessen.
Deze rosé kun je dan ook prima combineren met wit vlees of tonijn. Steek je binnenkort de BBQ aan? Zet dan alvast een flesje van deze rose koud.

3. Bennati – Chiaretto rose

De laatste prachtige rosé komt uit Veneto en is gemaakt van Corvina, Molinera en Rondinella. Deze druiven ken je waarschijnlijk wel van de Amarone en de Ripasso maar worden dus ook gebruikt voor deze  Chiaretto rosé. Heerlijk bij een zomerse borrelplank, een visje van de BBQ of een Italiaanse pizza. Het is een frisse, fruitige rosé met een mooie afdronk.

Bennati rose

Ben benieuwd, aan welke van deze rosés zit jij binnenkort?
Helaas kunnen we op dit moment nog geen zomerse wijnproeverijen organiseren maar zodra het weer kan horen jullie van mij!

Wil je meer informatie of heb je nog aanvullende vragen over deze rosé wijnen, mail dan naar info@heerlijkitaliaans.nl

Ciao, Kevin

Wil je de blogs van Heerlijk Italiaans niet missen, volg ons dat ook op Instagram, twitter of facebook