In mijn vorige blog “Kerst met Heerlijk Italiaans” heb je kunnen lezen dat ik sinds kort een prachtige nieuwe lijn mousserende wijnen van Borgo Molino heb opgenomen in mijn assortiment. Tijd om wat uitgebreider kennis te maken met deze prachtige bubbels. In dit blog geef ik je tips welke mousserende wijn van Borgo Molino je goed kan schenken tijdens de Feestdagen.

Borgo Molino

Wijnhuis Borgo Molino

Het wijnhuis Borgo Molino opgericht door Sergio Nardin, maakt sinds 1922 prachtige Prosecco’s in hun wijnhuis in Roncadelle. Middenin de heuvels van Valdobbiadene, het prosecco gebied. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie want Sergio heeft het bedrijf overgedragen aan zijn zoons Paolo en Pietro. Paolo is de wijnmaker en Pietro houdt zich bezig met de commerciële activiteiten. Betrokkenheid en passie zorgen voor het grote succes van dit familiebedrijf. Of zoals ze het zelf zeggen

“The secret is to listen to the land, look after the plants, nurture the fruit. nourish the clods, water the soil and understand it”

Naast de prachtige prosecco maken ze ook nog andere mooie mousserende wijnen die perfect passen bij de aankomende feestdagen.

Valdobbiadene Prosecco Superiore voor Oud & Nieuw

Prosecco Superiore Borgo olino

Deze Prosecco Superiore is een prima vervanger voor de Champagne tijdens Oud & Nieuw. Sterker nog, deze bubbel valt bij meer mensen in de smaak. Champagne is droog en strak en valt bij mensen die niet zo vaak wijn drinken vaak niet in de smaak. Ze nemen een slok om 00,00 uur en zetten het glas dan weer weg, zonde! Deze prosecco, die absoluut niet zoet is, maar wel makkelijker drinkbaar dan een Champagne vinden veel mensen lekker.  Het is een frisse, elegante en verfijnde bubbel. Je kunt met deze fles net zo goed knallen, qua prijs is hij aantrekkelijker en als meer mensen er van genieten dan is de keuze snel gemaakt!

Motivo Dolce Moscato voor bij het Kerstdessert

Moscato Borgo Molino

Dolce Moscato, een mousserende wijn gemaakt van de Moscato druif. Een zoete bubbel, maar niet te, die perfect samengaat met fruitige desserts. Dus mocht je voor de Kerstdagen nog op zoek zijn naar een dessertwijn, dan is deze feestelijke bubbel echt een aanrader. Samen met bijvoorbeeld een heerlijk aardbeiendessert wordt het echt GENIETEN!

Dessert bij Moscato

Ribolla Gialla perfect als aperitief

Ribolla Borgo Molino

Ribolla Gialla, een mousserende wijn gemaakt van de Ribolla druif uit Friuli kom je niet vaak tegen. Jammer, want het is echt een prachtige bubbel. De meeste wijnen gemaakt van de Riobolla druif die je ziet zijn stille wijnen, dat maakt deze wijn zo uniek. Een heerlijke frisse wijn met een mooie bubbel. Perfect om Kerstavond mee te beginnen met een heerlijke plank vol antipasti.

Antipasta bij bubbels

Zo zie je dat er genoeg mogelijkheden zijn om de mousserende wijn van Borgo Molino te drinken tijdens de Feestdagen. Feestelijk, lekker en voor ieder moment een passende mousserende wijn.

Hierdoor is een mousserende wijn ook een perfect Kerstgeschenk voor je klanten of medewerkers. Natuurlijk heb ik ook passende verpakkingen om het geschenk compleet te maken.

Mocht je vragen hebben over deze mousserende wijnen of een van de andere wijnen of bieren, mail dan naar info@heerlijkitaliaans.nl. Ik help je graag!

Ciao, Kevin

Wil je de blogs van Heerlijk Italiaans niet missen, volg ons dat ook op Instagram, twitter of facebook